Росія буде продовжувати надавати допомогу Сирії, як це робиться і зараз шляхом поставок зброї і співробітництва в економічній сфері, заявив президент РФ Володимир Путін на підсумковій прес-конференції на саміті G -20.

«Чи будемо ми допомагати Сирії? Будемо. Як і зараз допомагаємо. Ми постачаємо зброю, співпрацюємо в економічній сфері. Сподіваюся, більше буде і співробітництва гуманітарного, в тому числі і у вигляді поставок гуманітарної допомоги з надання підтримки тим людям, цивільному населенню, яке опинилося в дуже важкій ситуації сьогодні», - сказав російський президент, відповідаючи на запитання, чи буде Росія надавати підтримку Сирії у разі нанесення по ній військового удару.

На даний момент світові лідери розглядають два способи вирішити сирійський конфлікт. Спочатку політики виступали за мирне вирішення ситуації в Дамаску, а саме - за проведення переговорів, відомих як «Женева-2». Всі технічні та логістичні питання для цього вирішені і для скликання конференції необхідна тільки готовність брати участь у ній сирійської влади і опозиції.

Але є й інший варіант розвитку подій, за який останні кілька днів виступають США - застосування військової сили. Про свій намір втрутитися у хід конфлікту Барак Обама заявив після того , як Білий дім оприлюднив доповідь з даними розвідки, у якій поклав відповідальність за хіматаку під Дамаском на режим Башара Асада.

Нагадаємо, загострення ситуації в Сирії сталося 21 серпня. Деякі ЗМІ повідомили про хіматаку в околицях Дамаска, організовану військами уряду. За даними опозиції , в результаті кількість жертв склала 1,3 тисячі осіб .

За даними американських ЗМІ , президент США Барак Обама може прийняти рішення про початок військової операції проти режиму в Сирії навіть у тому разі, якщо не отримає підтримку конгресу США .

Президент Росії Володимир Путін заявив, що США повинні надати інспекторам і Раді Безпеки ООН докази застосування хімічної зброї в Сирії урядовими військами.

1 вересня держсекретар США Джон Керрі заявив , що американська влада має докази застосування хімічної зброї під Дамаском .

Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна виступає проти розв’язання ситуації в Сирії військовими засобами.

4 вересня в інтерв'ю Першому каналу й агентству Ассошіейтед Прес президент РФ Володимир Путін заявив, що не виключає згоди Москви на військову операцію у Сирії, якщо вина Дамаска у застосуванні хімзброї буде доведена, але лише з санкції РБ ООН.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

443