Прокуратура Київської області завершила досудове слідство у кримінальному провадженні щодо двох посадових осіб органів внутрішніх справ і передала до суду обвинувальний висновок. Про це повідомляє прес-служба прокуратури .

Міліціонери звинувачуються у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України, тобто у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки.

Досудовим слідством встановлено, що обвинувачені неналежно поставилися до виконання своїх службових обов'язків щодо здійснення контролю за поведінкою Петра Мельника, якому було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Зокрема, вони проігнорували тривожні сигнали електронного засобу контролю - браслета, який був надітий на екс-ректора Національного університету Державної податкової служби України.

У результаті недбалого ставлення працівників внутрішніх справ до своїх обов'язків Мельник позбувся електронного браслета і самовільно залишив місце проживання.

Обвинуваченим міліціонерам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Як раніше повідомляв ForUm, Мельник був затриманий 27 липня співробітники Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав та отримав від двох українців хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів у свій вуз.

7 серпня на екс-ректора наділи електронний браслет.

9 серпня він втік з-під домашнього арешту

13 серпня був оголошений у міждержавний розшук, а 14 серпня - в міжнародний .

27 серпня Захарченко заявив, що правоохоронні органи встановили місце знаходження Мельника і готуються до його затримання та екстрадиції в Україну.

Міліціонерам, які допустили втечу Мельника, загрожує до п'яти років в'язниці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

453