Сирійське питання не згадується у декларації лідерів країн «Великої двадцятки» , опублікованій у п'ятницю за підсумками саміту в Санкт-Петербурзі , незважаючи на те , що ця тема часто порушувалася під час форуму.

Підсумковий документ, що складається із 35 сторінок , містить такі розділи , як «Рамкова угода «Групи двадцяти» щодо досягнення стійкого зростання», «Посилення боротьби з корупцією», «Боротьба зі зміною клімату», «Доступ до фінансових послуг», «Міжнародна фінансова архітектура», «Вирішення проблем розмивання бази оподаткування», «Фінансування інвестицій» та інші, повідомляє РІА «Новости».

Зокрема , у декларації наголошується , що країни єврозони зобов'язуються зміцнити основи економічного та монетарного союзу , у тому числі за рахунок подальших зусиль щодо оздоровлення банківських балансів і зниження фінансової роз'єднаності .

«Розвинені країни «Групи двадцяти» домовилися дотримуватися гнучкого підходу у виконанні своїх бюджетних стратегій , в той же час залишаючись прихильними стійкості системи державних фінансів», - додається у документі.

Країни з ринком також згодні прийняти необхідні заходи щодо підтримки зростання і збереження стабільності для боротьби з фінансовою нестабільністю .

Нагадаємо, 5-6 вересня у РФ пройшов Саміт G20.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

300