Держава на всіх рівнях має сприяти популяризації спорту, і не тільки професійного, наголошує Президент України Віктор Янукович.

«Здоров'я нації, кожного українця - це основа щасливого і довгого життя. Держава робитиме все можливе, щоб кожен громадянин у будь-якій точці країни мав можливість активно займатися фізичною культурою», - сказав Янукович в інтерв'ю всеукраїнському аналітичному журналу «Олімпійська арена» , повідомляє прес-служба Глави держави.

За його словами, потрібно знайти методи заохочення українців до здорового способу життя, охопити якомога більшу кількість громадян масовим спортом.

«Я виступаю за те, щоб кожен українець у міру своїх можливостей брав участь у популяризації спорту в нашій країні. Щоб батьки віддавали своїх дітей у спортивні секції, а влада створювала умови, щоб ці секції були доступні. Спорт потрібно підтримувати на всіх рівнях», - підкреслив Янукович.

Що стосується стратегічних завдань, то, на переконання Президента, Національний олімпійський комітет спільно з урядом повинні сконцентруватися на розвитку сучасної інфраструктури для спортсменів.

Разом з тим, як зазначив Глава держави, необхідно зосередити увагу на роботі з молоддю.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

269