Прокуратурою АР Крим затверджено обвинувальний висновок у кримінальному провадженні за фактом трагедії у дитячому протитуберкульозному санаторії «Юність» ( Симеїз) . Про це повідомляє прокуратура Криму.

Слідством зібрано достатньо даних , які підтверджують провину підозрюваних - головлікаря , заступника головлікаря з економіки та інженера з охорони праці - у вчиненні протиправних дій , що стали причиною трагічного випадку.

Зокрема , головлікарю інкриміновано вчинення злочину , передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення повноважень), який, знаючи про аварійний стан корпусу №6 і заборону експлуатації будівлі, видав наказ про поселення дітей, зазначають в прокуратурі.

Двоє інших підозрюваних звинувачуються у службовій недбалості - ч.2 ст.367 КК України , оскільки вони не вжили необхідних заходів до зниження ризиків перебування у приміщеннях , насамперед , це стосується обмеження доступу до найбільш небезпечних ділянок.

Обвинувальний акт направлений до суду для розгляду по суті.

Як повідомляв ForUm , 30 травня в санаторії «Юність» в результаті обвалення балкона третього поверху дві дівчинки зі Львова отримали травми і були госпіталізовані. Одна із них від поранень померла. Спальний корпус санаторію , де обвалився балкон , побудований в 1906 році.

Після випадку було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.364 (зловживання владою або посадовим становищем) Кримінального кодексу.

Кримські правоохоронці затримали заступників головного лікаря з економічних питань та з охорони праці дитячого протитуберкульозного санаторію «Юність», де 30 травня в результаті обвалення балкона загинула 10-річна дівчинка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

381