Американська актриса Анджеліна Джолі під час церемонії вручення премії Американської кіноакадемії отримає почесну нагороду імені Джина Хершолта. Про це повідомляється на офіційному сайті Академії.

Премія Хершолта дістанеться актрисі не за її ролі, а за активну волонтерську гуманітарну діяльність.

Також Академія оголосила, що три почесні премії «Оскар» за видатні заслуги у кінематографі в 2014 році вручать актрисі Анджелі Ленсбері («Газове світло», «Портрет Доріана Грея»), коміку Стіву Мартіну («Рожева пантера») і художнику П'єру Тозі, який працював з такими режисерами, як Лукіно Вісконті та Вітторіо Де Сіка, повідомляє «Лента.ру».

Премія Хершолта стане другою нагородою Джолі від Кіноакадемії. У 2000 році актриса отримала золоту статуетку за кращу роль другого плану у фільмі «Перерване життя».

Джолі з 2001 року є послом доброї волі ООН. Вона відвідала з гуманітарною місією Кенію , Таїланд , Еквадор , Судан , Косово , Анголу , Шрі-Ланку , Йорданію та інші країни. У 2005 році актриса була удостоєна Гуманітарної премії ООН.

Нагорода імені Джина Хершолта була заснована на честь померлого у 1956 році актора, який очолював благодійну організацію «Motion Picture and Television Fund». Вперше премію вручили у 1957 році, з тих пір вона вручалася нерегулярно. Анджеліна Джолі стане тридцять шостою володаркою почесної нагороди.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

490