У Єгипті не вщухають громадські заворушення. Після винесення довічних вироків 11 членам організації «Брати-мусульмани» в минулий вівторок ісламісти спалили найдавніший в країні християнський храм.

Вогонь знищив монастир у місті Далга , який був побудований 1600 років тому. Разом з храмом згоріли священні для єгипетських коптів ікони та мощі святих, пише Associated Press.

Пожежа тривала три дні. Загалом з дня повалення президента Єгипту Мухаммеда Мурсі було зруйновано 22 християнських храми, у тому числі сім католицьких.

Чергова хвиля погромів послідувала після завершення судового процесу, в рамках якого були засуджені 11 активістів організації «Брати-мусульмани» і ще 45 їхніх соратників. Ісламістів визнали винними у руйнуванні коптських церков і нападі на військовослужбовців.

Нагадаємо, що сьогодні уряд Єгипту прийняв рішення позбавити статусу НКО рух «Брати-мусульмани» , членом якої був повалений Мурсі. Самого екс-лідера в жовтні цього року будуть судити за звинуваченням у підбурюванні до вбивств, актів насильства і бандитизму.

За офіційними даними, з початку сутичок у Єгипті було вбито понад 1 тис. осіб , у т.ч. 100 військовослужбовців і поліцейських. «Брати-мусульмани» заявляють, що у протистоянні загинули понад 2,5 тис. їхніх прихильників.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2078