У посольства Сирії в Україні немає офіційної інформації про те, що українці беруть участь у бойових діях на території республіки. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, у ході прес-конференції заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Сирійської Арабської Республіки в Україні Мохамед Саїд Акіль.

«У нас немає офіційної інформації про участь українців ( у військових діях. - Ред.) у Сирії. Ця інформація була опублікована у багатьох українських ЗМІ. Були навіть названі імена і представлені копії паспортів деяких із них. Це не моя інформація - це інформація української преси», - сказав дипломат.

Він зазначив, що його слова на прес-конференції у середу не варто розглядати як офіційну заяву.

«Це не було заявою. Я сказав тоді: «Ми чули...», - зазначив він.

На уточнююче запитання журналістів: «Що значить - чули?», - посол відповів: «Із ЗМІ».

Як раніше повідомляв ForUm , Надзвичайний і Повноважний Посол Сирійської Арабської Республіки в Україні Мохамед Саїд Акіль завив , що серед терористів , які воюють в Сирії за повстанців , є українці.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу , народний депутат Мустафа Джемільов визнав , що кримські татари воюють у Сирії на боці опозиції.

Міністерство закордонних справ України спростувало заяву посла Сирії в Києві Мохамеда Саїда Акіли щодо участі українців у сирійському конфлікті на боці опозиції.

Служба безпеки України проводить перевірку інформації про те , чи беруть участь українці у сирійському конфлікті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

291