Завдяки зростанню гривневих депозитів з'являється можливість інвестувати в економіку України більше грошей. Про це в ексклюзивному коментарі телеканалу БТБ сказав доктор, старший викладач університету у Глазго Ван Хонг Лью.

Він підкреслив , що зростання кількості довгострокових вкладів свідчить про те , що українці довіряють національній валюті більше , ніж іноземній.

«Зростання кількості довгострокових вкладів означає , що через банки більше грошей піде на внутрішні інвестиції . Фінустанови зможуть використовувати їх для фінансування тривалих проектів . У свою чергу , це стабілізує і поліпшить економіку країни. Такі довгострокові депозити допоможуть також поліпшити ситуацію з ліквідністю банків . Крім цього , фінорганізациям доведеться менше покладатися на альтернативні джерела отримання грошей», - зазначив економіст.

Нагадуємо, за даними Нацбанку України, за сім місяців цього року обсяг гривневих депозитів зріс майже на 25,4%. Рівень доларизації депозитів за цей час знизився з 43,7% до 39,6%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222