Вибори мера і депутатів Київради можуть відбутися восени 2015 року. Таку думку висловив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, передає кореспондент ForUm'у.
«Думаю, що вибори відбудуться у жовтні 2015 року», - сказав він.
Зокрема, Єфремов зазначив, що, згідно з Конституцією України, вибори до Київради повинні пройти у жовтні 15 року і вони повинні бути черговими.

Що стосується виборів мера, то екс-мер Леонід Черновецький написав заяву про відхід на один день раніше від дати закінчення його повноважень. «Можна, звичайно, провести позачергові вибори, але новообраний мер буде на посаді тільки півтора року. У 2015 році знову доведеться проводити вибори, а це потребуватиме додаткових коштів, яких і так немає», - резюмував він.

Як раніше повідомляв ForUm, комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування розгляне питання призначення дати проведення виборів депутатів Київради і столичного міського голови наступного тижня.

30 травня Конституційний суд ухвалив рішення, згідно з яким вибори депутатів Київради і столичного міського голови повинні проводитися у 2015 році.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

602