Спад попиту на валюту і приріст обсягу гривневих депозитів матиме позитивний вплив на зростання української економіки - банки отримують додатковий кредитний ресурс.

Таку думку в ексклюзивному коментарі телеканалу «БТБ» висловив Міхаель Ламла, економіст швейцарського інституту економіки. Також, на думку експерта, спад попиту на долари надає стабілізуючий вплив на валютний ринок і курс гривні.

На думку експерта, якщо рядові українці віддають перевагу гривні - це свідчення впевненості в її стабільності.

«Приріст банківських депозитів у гривнях може бути інтерпретований як хороший знак, - каже Міхаель Ламла, - це означає, що люди хочуть тримати гроші в Україні. Якщо гроші утримуються в країні, вони йдуть на інвестиційні цілі. Це стимулює економічне зростання в країні».

Також експерт зазначив, що зростання попиту на національну валюту - яскраве свідчення того, що країна і її грошова одиниця інвестиційно привабливі.

«Якщо громадяни обирають національну валюту, вони впевнені, що отримають від цього певну вигоду. Високий попит на грошову одиницю країни свідчить про те, що люди хочуть інвестувати в цю країну. І якщо вони це роблять - економіка країни тільки виграє», - сказав швейцарський економіст.

Коментуючи приріст довгострокових депозитів в українській банківській системі, Міхаель Ламла сказав, що це є свідченням впевненості людей у ​​довгостроковій перспективі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

306