У наступному році уряд продовжить проведення заходів, направлених на розвиток внутрішнього виробництва для того, щоб зменшити залежність динаміки розвитку української економіки від ситуації на світових ринках, заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов під час виступу на «Годині запитань» до уряду у Верховній Раді України в п'ятницю, 6 вересня.

«Ми розуміємо, що сьогодні потенціал зростання економіки України обмежений зовнішніми факторами. Тому ми будемо продовжувати політику стимулювання розвитку внутрішнього ринку та внутрішнього виробництва», - зазначив міністр.

Він нагадав, що саме з метою стимулювання внутрішнього виробництва урядом у 2013 році прийнята і зараз реалізується Державна програма активізації розвитку економіки на 2013 - 2014 роки.

За інформацією Прасолова, прогнозний обсяг фінансування держпрограми у 2014 році – 207,16 млрд грн, у тому числі за рахунок: державного бюджету – 23,19 млрд грн; кредитів міжнародних фінансових організацій - 13,4 млрд грн; інших джерел, у тому числі коштів, що залучаються під державні гарантії – 164,84 млрд грн..

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

224