Кабінет Міністрів України має намір виплатити матеріальні компенсації родичам українських рибалок (чотирьох загиблих і одного, який вижив), які постраждали внаслідок зіткнення з російським прикордонним катером в Азовському морі. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час «Години запитань до уряду» у Верховній Раді заявив перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов.

«Найближчим часом буде прийнято рішення про видачу родичам людей, які постраждали, матеріальної допомоги» , - сказав він.

У свою чергу заступник міністра закордонних справ Віктор Майко зазначив, що міністерство робить все можливе для повернення українського рибалки Олександра Федоровича, який затриманий у Росії, на Батьківщину.

«Я думаю, що найближчим часом ми будемо мати, сподіваюся, позитивне рішення про долю нашого громадянина», - сказав Майко.

Як повідомляв ForUm, 17 липня в Азовському морі в районі російського селища Воронцовка сталося зіткнення українського баркаса і катера берегової охорони прикордонної служби Росії.

У результаті четверо рибалок загинули, єдиного вцілілого рибалку Олександра Федоровича госпіталізували в Росії.

У Росії розслідується кримінальна справа проти Федоровича. Йому російські правоохоронці вже висунули звинувачення за ч. 3 ст. 256 КК Росії (незаконний видобуток водних біологічних ресурсів). Федоровичу загрожує до двох років ув'язнення.

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара та його російський колега Сергій Лавров домовилися провести консультації щодо долі українського рибалки Олександра Федоровича, проти якого порушено кримінальну справу у зв'язку з інцидентом в Азовському морі.

Катерина Сухоплещенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

576