У закон України «Про утилізацію транспортних засобів» будуть внесені зміни. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, відповідаючи на запитання депутатів під час Години запитань до уряду заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов.

«Відповідно до доручення Президента України Віктора Януковича, проводиться робота з усунення деяких положень законодавства, які не узгоджуються з принципами ВТО. Йдеться, в тому числі, і про зміни до Закону України «Про утилізацію транспортних засобів» і Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку», - повідомив він.

Міністр підкреслив, що прийняття відповідних поправок дозволить забезпечити виконання Україною своїх міжнародних зобов'язань.

Нагадаємо, в Україні з 1 вересня набув чинності закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів».

Документ торкнеться всіх сегментів автомобільного ринку, всі бренди, всі моделі. Суми утилізаційного податку складуть: для нових легкових автомобілів (залежно від об'єму двигуна ) - від 4 730 до 30 250 грн; для нових комерційних, вантажних автомобілів і автобусів (залежно від повної маси) - від 8 800 грн.

Уряд до 15 жовтня планує забезпечити практичну реалізацію норм Закону України «Про утилізацію транспортних засобів».

Президент України Віктор Янукович підписав доручення щодо удосконалення законодавчого регулювання питань, пов'язаних з утилізацією автомобілів, сплатою екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів, та забезпечення економічних інтересів автовласників.

Представники Всесвітньої торгової організації та Європейського Союзу неодноразово закликали Україну утриматися від впровадження захисних заходів, таких як утилізаційний збір з автомобілів, які потенційно можуть порушувати зобов'язання, взяті перед ВТО.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1941