Під час затримання злочинців отримали поранення співробітники карного розшуку Луганського міського управління внутрішніх справ, повідомляє сектор по зв'язках з громадськістю обласного управління МВС.

У 25-річного сержанта міліції Євгена Толкачова заточка пройшла за два сантиметри від серця. Його колезі, 30-річному лейтенанту Андрію Прилепку злочинець завдав цим же предметом поранення в черевну порожнину.

Згідно з повідомленням, міліціонери проводили оперативно-розшукові заходи щодо встановлення місцезнаходження та затримання громадян, підозрюваних у причетності до крадіжок з салонів автомобілів.

За оперативними даними, крадіжки скоювали вихідці з Кавказького регіону.

«У кварталі Щербакова в районі магазину «АТБ» в поле зору сищиків оперативно-пошукового сектору карного розшуку ЛМУ потрапили двоє молодих людей, які намагалися розглянути, що знаходиться всередині припаркованих біля магазину автомобілів.
Пізніше один з них перебіг через дорогу, на узбіччі якої розташувалася торгова палатка з кавунами. Чоловік викрав з її столика гроші», - повідомили в міліції.


Коли правоохоронці наздогнали злодія, він завдав сильний удар одному з них і спробував втекти. Однак його наздогнали сержант Толкачов і лейтенант Прилепко, яким злочинець став чинити запеклий опір. У сутичці він завдав їм важкі поранення гострою заточкою.

Утримуючи зловмисника, оперативники викликали слідчо-оперативну групу.

Поранених співробітників міліції госпіталізували. Наразі їхньому життю і здоров'ю ніщо не загрожує.

Відкрито кримінальне провадження за статтею 186 (грабіж ) КК України. Факт заподіяння тілесних ушкоджень співробітникам міліції при виконанні службових обов'язків внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань і кваліфікується за статтею 348 (Посягання на життя співробітника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Під час досудового слідства встановлено, що підозрювані прибули в Україну з Білорусі. Обидва є громадянами Грузії. Затриманий гастролер підозрюється у причетності до крадіжок з автомобілів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208