Сполучені Штати Америки перехопили наказ Ірану своїм бойовикам в Іраку про напад на посольство США та інші установи в Багдаді в разі удару по Сирії, пише The Wall Street Journal з посиланням на інформацію американських чиновників.

За даними газети, перехоплене повідомлення виходило від генерала Касема Сулеймані, командира іранського спецпідрозділу «Аль- Кудс» і було адресовано шиїтським бойовим групам в Іраку, які підтримуються Іраном.

У повідомленні Сулеймані передав шиїтським групам, що вони повинні бути готові відповісти після американського удару по Сирії. У свою чергу іранські офіційні особи не стали коментувати таку інформацію.

Видання зазначає, що минулого тижня Державний департамент почав готуватися до ймовірної атаки на посольства США та інші об'єкти на Близькому Сході і в Північній Африці.

Офіційні представники США також побоюються, що воєнізована організація ісламізму «Хезболла» може атакувати посольство США в Бейруті.

Американські військові готують морських піхотинців та інші сили, щоб допомогти в евакуації дипломатичних представництв, якщо це буде необхідно.

Як раніше повідомляв ForUm, президент США Барак Обама доручив Пентагону підготувати кілька планів-операцій у відповідь на повідомлення про застосування в Сирії хімічної зброї.

Нагадаємо, глава ООН заявив, що використання сили в міжнародних відносинах можливо виключно в цілях самооборони або за мандатом Ради безпеки ООН.

У вівторок президент США Барак Обама отримав підтримку плану нападу на Сирію з боку лідерів Республіканської і Демократичної партії Палати представників Конгресу . Конгресу США запропонують обмежити операцію в Сирії на 60 днів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214