Європейська інтеграція - це цивілізаційний вибір України. Про це, як повідомляє прес-служба парламенту, в ході зустрічі з головою Сейму Литовської Республіки Відасом Гедвіласом у Вільнюсі заявив голова Верховної Ради України Володимир Рибак.

«Європейська інтеграція України - це наш цивілізаційний вибір, це план розвитку України, і саме на Асоціацію з Європейським Союзом керівництво країни зробило ставку», - зазначив Рибак.

За його словами, в Україні усвідомлюють, що для підписання Угоди потрібне подальше просування системних реформ. «Маю на увазі ті сфери, які постійно перебувають у полі зору ЄС - реформа правосуддя, побудова стабільної виборчої системи, боротьба з корупцією, поліпшення ситуації в бізнес-середовищі», - сказав Рибак.

Він підкреслив важливість для України лібералізації візового режиму, «оскільки це один з ключових пріоритетів євроінтеграційного курсу нашої держави, як і створення зони вільної торгівлі для введення Україною європейських стандартів і здійснення внутрішніх соціально-економічних реформ».

На думку керівника ВР, справжнім досягненням Вільнюського саміту «Східного партнерства» для України стане підписання Угоди про асоціацію та досягнення прогресу у візовому діалозі з Європейським Союзом.

Нагадаємо, саміт «Східного партнерства» відбудеться 28-29 листопада цього року у Вільнюсі. На цьому саміті Україна і Євросоюз можуть підписати Угоду про асоціацію за умови виконання офіційним Києвом трьох умов: реформування виборчого законодавства, вирішення проблеми виборчого правосуддя і продовження реформ у рамках виконання Порядку денного асоціації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

369