Міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов зустрівся з президентом Словацької Торгово-промислової палати Петером Мігоком. У ході зустрічі сторони підкреслили важливість подальшого розвитку співпраці між Торгово-промисловою палатою України та міжнародними торговими організаціями.

Прасолов зазначив, що Мінекономрозвитку проводить важливу роботу з розширення співпраці з ТПП України, в той же час необхідно здійснювати відповідні заходи і на міжнародному рівні.

«Торгово-промислові палати як дуже впливові організації мають важливе значення і впливають на політику будь-якої держави», - підкреслив міністр.

Він нагадав, що 4 липня 2013 р. підписано угоду про співпрацю між Мінекономрозвитку і ТПП України на заміну угоди, укладеної в 2002 році. Таким чином, можна стверджувати, що у 2013 році відбулася помітна активізація не тільки в роботі ТПП України, а й з позиції формування плідної взаємодії ТПП з органами державної влади.

«Український уряд зацікавлений у розвитку вітчизняного підприємництва і розглядає ТПП України як один з ефективних важелів реалізації зовнішньоекономічної політики України. Тому Мінекономрозвитку всіляко підтримує прагнення ТПП з розробки нових підходів у налагодженні взаємовигідних відносин між владою і бізнесом, а також готове сприяти, у межах своєї компетенції, розвитку співпраці між ТПП України та міжнародними торговими організаціями, серед яких Міжнародна торгова палата і Всесвітня федерація торгових палат займають провідне місце», - зазначив Прасолов.

У свою чергу Мігок підкреслив важливість для української економіки існування в країні ефективної структури, яка б захищала інтереси бізнесу, особливо середнього і малого.

«Сильній економіці потрібна сильна підприємницька структура» , - зазначив він.

Міжнародна торгова палата (International Chamber of Commerce-ICC) (далі - МТП) - це незалежна некомерційна міжнародна організація, створена у 1919 році, яка об'єднує в даний час тисячі підприємств, асоціацій і компаній з 140 країн світу. Штаб-квартира організації знаходиться в Парижі.

МТП тісно взаємодіє з такими міжнародними організаціями як ООН, ВТО, Всесвітній банк та іншими, будучи для них колективним консультативним органом. На території колишнього СРСР діють національні комітети МТП: Російський (ICC Russia), Український (ICC Ukraine), Литовський (ICC Lithuania), Естонський (ICC Estonia) і Грузинський (ICC Georgia) національні комітети ICC.

Діяльність палати спрямована на вирішення найбільш актуальних питань, серед яких такі як розробка уніфікованих правил і стандартів ведення бізнесу і вирішення завдань, пов'язаних з лібералізацією міжнародної торгівлі.

Всесвітня федерація торгових палат (ВФТП) - автономний орган Міжнародної торгової палати (МТП). Створена у 2001 році як правонаступник Міжнародного бюро торгових палат.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

235