Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив, що у сирійського конфлікту немає військового вирішення.

Глава міжнародної організації, виступаючи на саміті G20 у Санкт-Петербурзі, підкреслив, що нові поставки озброєнь кожної зі сторін конфлікту неприпустимі, повідомляє РІА «Новости».

У той же час Пан Гі Мун заявив, що будь-яка відповідь на передбачувану хімічну атаку в Сирії має бути в рамках статуту ООН, і запропонував у швидкі терміни скликати другу конференцію в Женеві, присвячену сирійському питанню.

Заява була зроблена незабаром після того, як США оголосили вирішення сирійського конфлікту через ООН неможливим у зв'язку з позицією Росії, повідомляє «Agence France -Presse». Представник США при ООН Саманта Пауер заявила, що Росія, виступаючи проти військової операції проти Сирії, «тримає в заручниках» Раду безпеки ООН й ухиляється від виконання своїх міжнародних зобов'язань, що схильні перешкоджати використанню зброї масового знищення.

На тлі обговорення резолюції про військове втручання в Сирії в Конгресі США Білий дім запропонував кроки для врегулювання сирійського конфлікту дипломатичним шляхом. Зокрема, Держдепартамент закликав якнайшвидше провести міжнародну конференцію з Сирії в Женеві.

Загострення міжнародних спорів у зв'язку з Сирією сталося після 21 серпня, коли в східному передмісті Дамаска Гуті загинули більше 1400 осіб. За версією сирійських повстанців, урядові війська скоїли у Гуті хімічну атаку. Цю версію підтримали і США. У свою чергу, офіційний Дамаск звинувачує в події повстанців. Комісія ООН, яка прибула на місце події, поки не оголосила своїх висновків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

280