Політика України в енергетичному секторі направлена на диверсифікацію поставок природного газу. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з кандидатами на посади голів районних державних адміністрацій, повідомляє прес-служба Глави держави.

Він підкреслив, що Україна вже почала купувати газ на європейському ринку, який значно дешевший. «Ми й надалі будемо йти тим шляхом, якщо ми не знайдемо спільну мову з нашими російськими партнерами» , - сказав Янукович.

За його словами, Україна вже скоротила споживання російського газу. «Якщо ми споживали у 2010 році 41 мільярд кубічних метрів газу, то цього року ми вже вийдемо приблизно на цифру 27 мільярдів» , - сказав Янукович.

Президент також зазначив, що в Україні збільшено обсяги видобутку власного газу. «Фактично з 2010 року по теперішній час ми підняли власний видобуток газу на 3 мільярди кубічних метрів. Сьогодні ми видобуваємо вже близько 21 мільярда кубічних метрів власного газу» , - сказав Глава держави.

Він також звернув увагу на те, що видобуток вугілля в Україні збільшився з 69 мільйонів тонн у 2009 році до 86-87 мільйонів тонн у 2013 році.

«Ми й надалі будемо нарощувати обсяги видобутку вугілля» , - підкреслив Віктор Янукович.
Президент також зазначив, що опрацьовується питання вироблення синтетичного газу з вугілля. «Сьогодні опрацьовується це питання і перебуває вже в стадії вирішення будівництво трьох заводів з виробництва синтетичного газу», - повідомив він.

Нагадаємо, повноцінна диверсифікація поставок газу в Україну відбудеться вже за підсумками I півріччя 2013 р., очікує міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький.
Він розраховує, що Україна зможе отримувати не менше 30 мільярдів кубометрів газу за реверсними маршрутами з Європи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

469