Міністерство закордонних справ Польщі бачить позитивні сигнали на шляху можливого підписання Угоди про асоціацію України з ЄС на саміті «Східного партнерства» у листопаді у Вільнюсі.

Про це в коментарі РАР заявив спікер МЗС Польщі Марчін Босацький.

«Є позитивні сигнали. Всі у ЄС сподіваються на успіх цього саміту («Східного партнерства» - Ред.), тобто підписання Угоди про асоціацію з Україною та парафування угод з іншими країнами», - зазначив чиновник, повідомляє «Укрінформ».

Він додав, що в процесі підготовки до саміту у Вільнюсі польська дипломатія дуже тісно співпрацює з литовською.

Спікер польського зовнішньополітичного відомства поінформував, що під час неформальної зустрічі глав МЗС країн ЄС 6-7 вересня у Вільнюсі будуть обговорені питання проведення саміту «Східного партнерства», ситуації в Сирії, а також в цілому на Близькому Сході. Крім того, міністри обговорять спільну європейську політику безпеки і оборони.

Як повідомляв ForUm, саміт «Східного партнерства» відбудеться 28-29 листопада цього року у Вільнюсі. На цьому саміті Україна і Євросоюз можуть підписати Угоду про асоціацію за умови виконання офіційним Києвом трьох умов: реформування виборчого законодавства, вирішення проблеми виборчого правосуддя і продовження реформ у рамках виконання Порядку денного асоціації.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

30 серпня Президент України Віктор Янукович запевнив, що Україна виконає умови, необхідні для підписання Угоди про асоціацію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

251