Верховна Рада України направила на доопрацювання проект закону «Про реформування друкованих засобів масової інформації» (№2600).

За пропозицію направити законопроект у профільний комітет на доопрацювання для підготовки до повторного першого читання проголосували 334 народних депутати з 397, зареєстрованих у сесійній залі, повідомляє «УНІАН».

Законопроект представників чотирьох фракцій (окрім КПУ ) спрямований на реформування друкованих засобів масової інформації, заснованих органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, з метою безперешкодного утвердження свободи слова в засобах масової інформації.

Як нагадується в пояснювальній записці, Парламентська асамблея Ради Європи ще у 2005 році закликала органи влади України розпочати роздержавлення друкованих ЗМІ, заснованих органами державної влади та місцевого самоврядування.

Законопроект встановлює загальну мету діяльності реформованої державної та комунальної преси - поширення об'єктивної інформації в інтересах громадян України. Законопроект також встановлює правила співпраці органів державної влади та місцевого самоврядування і заснованими ними друкованими засобами масової інформації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222