Президент Ради Європейського Союзу Герман ван Ромпей переконаний у збереженні рівня співпраці між Україною і Росією після можливого підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС на саміті «Східного партнерства», який пройде у Вільнюсі 28-29 листопада.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Ради міністрів ЄС з посиланням на виступ ван Ромпея в Європейському університеті у Санкт-Петербурзі в четвер.

«Ми маємо спільні кордони, крім того, спільних сусідів. Україна, Вірменія, Молдова мають велике значення для нас (як для ЄС, так і для Росії). Вони повинні самостійно визначити свій шлях. Але, згідно з нашим світоглядом, для України Угода про асоціацію не нашкодить тривалим зв'язкам з Росією», - сказав ван Ромпей, повідомляють «Українські новини».

При цьому він резюмував, що майбутнє країни не повинно визначатися єдиним напрямом розвитку відносин, і якщо Україна співпрацює з ЄС, то вона не повинна втрачати можливість розвивати співпрацю з Росією, або ж навпаки.

На його думку, така постановка питання неправильна.

Нагадаємо, саміт «Східного партнерства» відбудеться 28-29 листопада цього року у Вільнюсі. На цьому саміті Україна і Євросоюз можуть підписати Угоду про асоціацію за умови виконання офіційним Києвом трьох умов: реформування виборчого законодавства, вирішення проблеми виборчого правосуддя і продовження реформ у рамках виконання Порядку денного асоціації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227