Папа Римський Франциск написав листа президенту Росії Володимиру Путіну у зв'язку з напруженою ситуацією в Сирії. Про це повідомляє Sky News.

У своєму посланні глава Католицької церкви закликав російського лідера і надалі боротися за політичне вирішення конфлікту.

На думку Франциска, військове втручання в ситуацію в Сирії - «марне заняття».

Нагадаємо, на минулому тижні під час традиційної недільної публічної аудієнції Папа Римський застеріг від удару по Сирії і закликав до політичного врегулювання конфлікту.

Понтифік заявив, що він з болем у серці спостерігає за подіями в цій країні. Можливий розвиток ситуації заподіює йому страждання, сказав Франциск, відсилаючи до планів США і Франції завдати удару по Сирії.

«Війна породжує війну, насильство породжує насильство» , - сказав понтифік, виступаючи перед паствою на площі Святого Петра у Римі.

Він також закликав 1,2 млрд католиків 7 вересня молитися за мир у Сирії і сказав, що проведе спеціальну службу у Ватикані з цього приводу.

Зазначимо, що після появи повідомлень про можливе застосування хімічної зброї в передмістях Дамаска США і Великобританія заявили про необхідність міжнародної реакції. У Вашингтоні і Лондоні цю реакцію представляють у вигляді військового удару по позиціях військ Башара Асада, який, як упевнені в Білому домі, і санкціонував хімічну атаку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

386