Співробітники Інтерполу 26 серпня затримали в Італії жителя Рівного, підозрюваного в контрабанді наркотиків.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області, 29- річного чоловіка розшукували з квітня 2013 року. Його підозрюють у тому, що він у складі злочинного угруповання займався поставками з Італії в Україну прекурсорів в особливо великих розмірах.

«Чоловік купував псевдоефедрин у знайомих фармацевтів, ховав його в упаковки з продуктами харчування та переправляв посилками спільникам через приватних перевізників. Слідством встановлено і доведено 15 епізодів його злочинної діяльності. Кошти (близько 9 тис. євро), отримані від незаконної реалізації психотропних речовин, організатор угруповання отримував через банківські рахунки», - йдеться в повідомленні.

Матеріали досудового розслідування кримінального провадження щодо підозрюваного за фактом незаконного переміщення через митний кордон України прекурсорів в особливо великих розмірах та використанні отриманих від такої незаконної діяльності коштів виділені в окреме провадження у зв'язку з його розшуком.

Для видачі компетентними органами Італії підозрюваного прокуратура Рівненської області підготувала клопотання до Генеральної прокуратури України про екстрадицію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202