Литва розраховує, що підписання у листопаді у Вільнюсі договору про асоціацію між Україною та ЄС і парафування договорів з Грузією і Молдовою сприятиме зміцненню безпеки в Європі.

Про це заявила сьогодні президент Литви Даля Грібаускайте, виступаючи на міжпарламентській конференції щодо єдиної зовнішньої політики і політики безпеки і оборони, передає РІА «Новини».

Вона підкреслила, що для ЄС життєво необхідно забезпечити якомога більше безпеки і стабільності біля своїх кордонів.

«Я впевнена, що підписання Договору про асоціацію між ЄС і Україною, парафування договорів з Грузією і Молдовою на зустрічі глав держав у листопаді цього року, яка відбудеться у Вільнюсі, не тільки заохотить більш тісні торговельні й економічні зв'язки, а й сприятиме створенню більш безпечного, стабільного і процвітаючого європейського континенту», - сказала Грібаускайте.

Серед інших сучасних викликів президент Литви назвала інформаційну, енергетичну, гуманітарну та релігійну безпеку, а також охорону навколишнього середовища.

«Якщо ми хочемо миру, стабільності і процвітання, ми не можемо ігнорувати жоден з них. Ми повинні бути готові вирішувати кризи, викликані і використанням хімічної зброї, і браком води, і кібернетичними атаками. Це важливо всередині ЄС, це актуально при веденні діалогу з сусідами» , - сказала глава Литви.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

209