Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив вжити невідкладних заходів для забезпечення належних умов навчання у школах Івано-Франківської та Волинської областей, де близько двохсот дітей вчилися в аварійних приміщеннях, які не є шкільними за призначенням. Про це повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Ситуація викликала справедливі нарікання батьків.

Так, батьки учнів Раковецької школи Богородчанського району Івано-Франківської області вирішили не пускати дітей у непристосовані приміщення. Батьки також категорично не згодні, щоб їхні діти їздили в школи в сусідні села.

Учні першого класу загальноосвітньої школи с. Осівці Камінь-Каширського навчаються в приміщенні дитячого садка, а учні 2-4 класів - у приміщенні сільської ради.

Азаров був обурений не лише тим, що дітям не створили необхідні умови для навчання, а й тим, що цю ситуацію приховували місцеві чиновники. Глава уряду доручив Міністерству освіти і науки спільно з обласними адміністраціями вжити термінових заходів щодо виправлення ситуації і зробити адміністративні висновки щодо тих, хто відповідає за незадовільну підготовку до навчального року.

Сьогодні у Раковці розпочато зведення фундаменту нової школи, в Осівцях - виготовлена ​​проектно-кошторисна документація.

Прем'єр-міністр також доручив Міністерству фінансів у співпраці з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства передбачити кошти для будівництва шкіл у необхідному обсязі за рахунок Державного фонду регіонального розвитку.

Разом з тим Азаров підкреслив, що 1 вересня всі діти, безумовно, повинні були сісти за шкільні парти в належним чином підготовлених до навчання приміщеннях.

«Відповідальність за це несуть Міністерство освіти і науки, а також місцева влада», - підкреслив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

263