Передбачуваний організатор скоєного у червні вбивства 11 іноземних туристів, у тому числі українців біля гори Нанга Парбат, заарештований у північній пакистанській області Гілгіт- Балтистан, де і стався злочин, повідомляють пакистанські ЗМІ.

Заарештований Карібулла ( Qareebullah ) на прізвисько Хасан раніше керував у місті Чілас (Гілгіт- Балтистан) бойовиками забороненого в Пакистані ісламістського руху «Техрік-і-Талібан Пакистан» (ТТП), повідомляє РІА «Новости».

Разом з ним заарештовано його соратника Мохаммада Набі. Поліція заявила, що затримані можуть бути причетні не тільки до розстрілу альпіністів, а й до різних терактів, серед яких вбивства поліцейських і військових.

Інші подробиці не наводяться.

Нагадаємо, у ніч з 22 на 23 червня внаслідок атаки бойовиків на готель на півночі пакистанського Кашміру загинули, за попередніми даними, один громадянин Росії, п'ятеро - України і троє - КНР. Унаслідок нападу загинула також громадянка Пакистану.

Інцидент стався неподалік від базового табору альпіністів у провінції Гілгіт- Балтистан, що межує з Китаєм. Регіон користується популярністю в альпіністів, які збираються підкорювати Нанга Парбат - дев'ятий за висотою восьмитисячник у світі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

980