Банкіри не очікують істотних курсових коливань до кінця поточного року, свідчить опитування, проведене інформаційним агентством «Інтерфакс-Україна».

Підтримку гривні надаватиме зростаючий експорт аграрної продукції. Додатковий фактор стабільності - низький попит на валюту, що зберігається, з боку населення.

«З квітня по липень спостерігається перевищення продажу валюти населенням над покупкою. Міністерство аграрної політики та продовольства повідомляє про рекордний урожай зернових, який складе більше 57 млн ​​тонн цього року в порівнянні з 46,2 млн тонн минулого року, що може означати рекордний обсяг експорту... і, як наслідок, позитивну динаміку зміни поточного рахунку платіжного балансу. Таким чином, багато ризиків, що впливають на курсову політику, локалізовані», - розповів скарбник банку «Фінанси і кредит» Олександр Александров.

У свою чергу аналітик Укрсоцбанку Тантелі Ратувухері вважає, що традиційні осінні коливання курсу гривня-долар будуть практично непомітними - лише на соті відсотка.

«У вересні можливе незначне ослаблення гривні, буквально на рівні 0,05% ( це менше 1 копійки, враховуючи поточний курс близько 8,1 грн/$. - Ред ). Гривня практично повернеться на серпневий рівень до кінця року після незначного коливання у жовтні-листопаді», - вважає експерт.

На думку Ратувухері, завдяки стабільній ситуації на валютному ринку Національний банк не втручатиметься в його роботу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

233