Молдавське вино знаходиться на межі зупинки ввезення в Росію. Про це керівник Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив на прес-конференції.

За словами санітарного лікаря, днями зупинено кілька партій молдавського вина з перевищенням вмісту небезпечних речовин, у тому числі дібутілфтолата. «Ми бачимо негативний ренесанс», - зазначив Онищенко, пояснивши, що можливе повернення до ситуації, коли кілька років тому були зупинені постачання молдавського вина до Росії, повідомляє «ИТАР - ТАСС».

Говорячи про терміни введення заборони, головний санітарний лікар РФ зауважив, що він «не за горами», оскільки неякісний алкоголь може бути виявлений в результаті будь-якої нової перевірки. «Партії прибувають постійно, ми зараз зупинили коньяк «Белый аист» і ще одну фірму з винами. Якщо ще одна партія прийде така - все. Нехай пояснюють своєму народу», - сказав Онищенко.

Глава Росспоживнагляду дода , що не задоволений діями молдавської сторони щодо запобігання поставок неякісної продукції. За його словами, він отримав лист від міністра сільського господарства та харчової промисловості Молдови Василя Бумакова з пропозицією про зустріч російських і молдавських фахівців. «Але пропозицій щодо виконання домовленостей, які були, в цьому листі не містяться» , - сказав він.

Як заявив раніше молдавський міністр Василь Бумаков, Молдова виконає вимоги Росспоживнагляду щодо підвищення якості своїх вин, щоб продовжити їх експорт до Росії.

«Ми відправили до Москви нові результати перевірок наших виноробних компаній. Звичайно, це тягне за собою додаткові витрати виробників вина, однак ми готові зробити все необхідне, щоб зберегти хороші відносини з Росспоживнаглядом і продовжувати експорт вина до Росії» , - заявив Бумаков.

Як повідомлялося, Молдова втомилася жити в умовах тиску з боку Росії через переговори країни про Асоціацію з Європейським Союзом.

Віце-прем'єр-міністр, міністр закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Наталія Герман заявила, що її країна не може інтегруватися до Митного союзу Росії, Білорусі і Казахстану через його тарифну політику, що суперечить зобов'язанням, які прийняла на себе Молдова при вступі до Всесвітньої організації торгівлі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

854