Міжнародне співтовариство має зосередитися на політичному врегулюванні сирійського конфлікту, сказав глава Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу.

«Європейський союз упевнений, що зусилля повинні бути спрямовані на політичне врегулювання», - сказав Баррозу журналістам у четвер на брифінгу в рамках Саміту G20.

У свою чергу, голова Європейської ради Херман ван Ромпей, за словами глави Євроради, зазначив, що на міжнародному співтоваристві лежить відповідальність за те, щоб кровопролиття в Сирії було зупинено, а особи, відповідальні за застосування хімічної зброї, залучені до відповіді, повідомляє РІА «Новости».

«Усі прийшли до розуміння того, що немає військового вирішення сирійського конфлікту. Ми повинні посадити сторони конфлікту за стіл переговорів. Росія тут відіграє ключову роль» , - заявив ван Ромпей.

«Чітка і рішуча реакція (з боку світового співтовариства) має вирішальне значення» , - додав він.

Як раніше повідомляв ForUm, президент США Барак Обама доручив Пентагону підготувати кілька планів операцій у відповідь на повідомлення про застосування в Сирії хімічної зброї.

Нагадаємо, глава ООН заявив, що використання сили в міжнародних відносинах можливе виключно в цілях самооборони або за мандатом Ради безпеки ООН.

У вівторок президент США Барак Обама отримав підтримку плану нападу на Сирію з боку лідерів Республіканської і Демократичної партії Палати представників Конгресу. Конгресу США запропонують обмежити операцію в Сирії на 60 днів.

Загострення ситуації в Сирії сталося 21 серпня. Деякі ЗМІ повідомили про хіматаку на околицях Дамаску, організовану військами уряду, унаслідок якої кількість жертв склала 1,3 тисячі осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194