Оперативники столичного УБОЗ спільно зі слідчими міліції та співробітниками прокуратури розкрили злочинну схему, яку налагодили посадові особи Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, повідомляє прес-служба МВС.

Зловмисники діяли на всіх ринках міста. Вони щодня вимагали та отримували від підприємців, що займаються торгівлею м'яса , гроші за надання їм дозвільних документів на реалізацію товару. За місяць такий бізнес приносив організатору майже 600 тисяч гривень. Колосальні надприбутки організатор і учасники злочинної групи отримували за рахунок створеної цілої системи поборів.

Кошти надходили з більш ніж 35 продовольчих ринків Києва і збиралися на місцях працівниками ветеринарних лабораторій. Продавці м'яса на ринку крім обов'язкових довідок і платежів повинні були ще давати додатково по 100 гривень за кожну тушу м'яса, а в разі відсутності необхідних ветеринарних довідок ціна могла зрости до 500 гривень. Той, хто відмовлявся платити, не отримував право на торгівлю.

Наразі задокументовано понад 20 епізодів злочинної діяльності фігурантів. Проведено низку обшуків, в ході яких вилучено близько 300 тисяч гривень, отриманих незаконним шляхом.

Зараз відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає ув'язнення на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна.

Двоє спільників, у тому числі організатор, вже затримані в порядку ст. 208 КПК України, відносно решти питання про обрання запобіжного заходу ще вирішується.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216