Служба захисту персональних даних в Україні працює неефективно. Про це заявив у коментарі кореспонденту ForUm'у глава правління Української асоціації захисту персональних даних Юрій Когут.

«Наша головна проблема сьогодні - створення державного органу, здатного вирішувати всі проблеми в сфері захисту персональних даних. Існуюча служба захисту працює неефективно, як і інститут уповноваженого Верховної Ради з прав людини», - зазначив він.

Крім того, в ході круглого столу «Кібертероризм і захист персональних даних» Когут зазначив, що в Україні має бути відпрацьовано базове законодавство у цій сфері і вдосконалений закон про захист персональних даних.

У свою чергу заступник начальника управління по боротьбі з кіберзлочинністю МВС України Леонід Тимченко повідомив, що в Україні приділяється недостатньо уваги проблемі незаконного використання персональних даних.

«Прояв незаконного використання персональних даних сьогодні зустрічається практично на кожному кроці, проте порушники практично не несуть відповідальності», - підкреслив він.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250