Посольство Росії у Вільнюсі розцінює заяву голови МЗС Литви про тиск Москви на Київ у питанні євроінтеграції як спробу перешкодити інтеграційним процесам, що розвиваються на євразійському просторі.

«Розцінюємо коментар міністра закордонних справ Литви як спробу чинити тиск на Україну, з одного боку, і як прагнення негативно вплинути на двосторонні російсько-українські відносини, бажання перешкодити інтеграційним процесам, що поступально розвиваються на євразійському просторі - з іншого», - йдеться в коментарі посольства Росії у Вільнюсі, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Попереджати Росію ні про що не варто. З Росією необхідно вести поважний і рівноправний діалог, що є основою для конструктивної та взаємовигідної співпраці», - говориться в заяві.

У повідомленні наголошується, що «російська сторона не в меншій мірі, ніж Литва, поважає вибір українського народу з будь-якого питання, в тому числі і щодо проблематики інтеграції».

Як повідомляв ForUm, напередодні міністр закордонних справ головуючої в ЄС Литви Лінас Лінкявічюс заявив, що якщо Росія буде продовжувати тиснути на Україну через майбутнє підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, це матиме наслідки для діалогу Брюсселя з Москвою.

Члени вісімки Північно-Балтійських країн (NB8 ) вважають , що геополітичний тиск на Україну є неприйнятним.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

714