Українські ДП «Антонов» (Київ) та ПАТ «Мотор Січ» (Запоріжжя ) підписали з Корпорацією Кубинської авіації угоду про співпрацю з модернізації парку кубинських Ан-2 , повідомили у прес-службі ДП «Антонов».

Згідно з документом , Корпорація Кубинської Авіації створить виробничу базу для переобладнання існуючого в Республіці Куба парку Ан-2, який налічує близько 140 таких літаків, в оснащену двигунами «Мотор Січ» МС- 14 нову модифікацію Ан-2-100, уточнюється в повідомленні.

Крім того, ДП «Антонов» здійснить в рамках окремого договору поставки на Кубу необхідних агрегатів та комплектуючих виробів на підставі договорів з підприємствами-виробниками. Постачальником двигунів та їхніх комплектуючих виступить ПАТ «Мотор Січ», повітряних гвинтів АВ-17 – ВАТ «Аеросила (РФ).

«При необхідності , «Антонов» організовує навчання льотного та технічного персоналу , авторський супровід експлуатації літаків Ан-2-100 в Республіці Куба», - зазначають у прес-службі.

Ан-2-100 призначений для пасажирських , змішаних пасажирсько- вантажних і вантажних перевезень на місцевих повітряних лініях . Він здатний автономно експлуатуватися на невеликих аеродромах з малою міцністю ґрунту , в тому числі льодових і засніжених , в широкому діапазоні висот аеродромів , в простих і складних кліматичних і метеорологічних умовах , передає «Інтерфакс-Україна».

У цьому році ДП «Антонов» також розпочав поставки кубинській авіакомпанії Cubana de Aviacion регіональних реактивних пасажирських 99-містних Ан-158 , що будуються в Києві в рамках укладеного у 2011 році з російською лізинговою ІФК контракту. Кубинському замовнику вже поставлено три машини, ще один літак буде переданий до кінця року, ще три - в 2014 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

304