Незважаючи на процес євроінтеграції, України буде розвивати партнерські відносини з Росією та іншими країнами СНД. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв у ході зустрічі з послом США в Україні Джеффрі Пайєттом, повідомили ForUm'у у прес-службі РНБО.

Співрозмовники обговорили процес євроінтеграції України . Клюєв зазначив , що Україна рішуче налаштована на підписання Угоди про асоціацію з ЄС на Вільнюському саміті «Східного партнерства». У той же час він підкреслив , що українська сторона буде докладати всіх зусиль для розвитку партнерських відносин з Росією та іншими країнами СНД.

Учасники зустрічі обговорили широке коло питань , пов'язаних з двосторонньою співпрацею України і США . У першу чергу, йшлося про економічні питання - сферу енергетики і торгівлі , а також умови для роботи американських інвесторів в Україні. Клюєв зазначив , що сьогоднішній двосторонній товарообіг не відповідає реальному потенціалу торгової взаємодії між нашими країнами. Секретар РНБО нагадав , що США займають сьоме місце серед торгових партнерів України .

Крім цього , Клюєв та Пайєтт обговорили перспективи співпраці у сфері безпеки , у тому числі в галузі нерозповсюдження ядерної зброї , а також ситуацію на Близькому Сході.

Нагадаємо , саміт «Східного партнерства» у Вільнюсі , на якому очікується підписання Угоди про асоціацію України та ЄС , пройде 29-30 листопада.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

157