Можливі військові дії в Сирії вплинуть на Україну лише побічно. Про це у коментарі ForUm'у заявив політолог, експерт з Близькому Сходу Віктор Каспрук.

За його словами , якщо Україна в цьому конфлікті не стане на бік Росії , то вона може розцінити даний жест як недружню акцію щодо себе. «Не думаю , що світова громадськість розцінить нас як російських союзників через Чорноморський флот . Вони прекрасно розуміють , що українці залишили його під величезним тиском Росії. Однак Україна повинна усвідомити: щоб надалі нею не грали на геополітичній шахівниці , вона повинна більш чітко висловлювати світу свої наміри і говорити , кого підтримує», - зазначив він.

На думку експерта , яким би важливим для Росії не було сирійське питання , про Україну вона теж не забуде. «Вона спробує зробити останній кидок, щоб змусити нас працювати в потрібному напрямі. У цьому випадку сирійський досвід нам підказує, що українські інтереси повинні бути перш за все. І не варто шукати союзника в особі Росії , яка завжди намагалася нас знищити як економічно, так і геополітично», - підкреслив Каспрук .

Він також вважає, що участь Туреччини у війні може внести дестабілізацію в Україні .

«Проте у нас з ними немає сухопутних кордонів , тому не думаю , що терористи проникнуть до нас через турецьку територію. Ми поки в цьому конфлікті не задіяні , і не думаю , що будемо задіяні безпосередньо в принципі», - підсумував Каспрук .

Нагадаємо, загострення ситуації в Сирії сталося 21 серпня. Деякі ЗМІ повідомили про хіматаку в околицях Дамаска, організовану військами уряду. За даними опозиції , кількість жертв склала 1,3 тисячі осіб .

За даними американських ЗМІ , президент США Барак Обама може прийняти рішення про початок військової операції проти режиму в Сирії навіть у тому разі , якщо не отримає підтримку конгресу США .

Президент Росії Володимир Путін заявив , що США повинні представити інспекторам і Раді Безпеки ООН докази застосування хімічної зброї у Сирії урядовими військами.


 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

199