Голова Верховної Ради Володимир Рибак зібрав у себе в кабінеті голів парламентських фракцій для пошуку консенсусу щодо євроінтеграційного закону про внесення змін до деяких законів України стосовно виконання судових рішень .

Як передає кореспондент ForUm'у , цей законопроект стояв першим у порядку денному.

За словами доповідача з даного питання міністра юстиції Олени Лукаш , його мета - забезпечення повного виконання зобов'язань держави Україна за пілотними рішеннями Європейського суду у справі «Юрій Миколайович Іванов проти України», а також для забезпечення реалізації закону про виконання судових рішень.

Міністр зазначила , що цим законопроектом також передбачається першочергове відшкодування грошей згідно з судовими рішеннями за аліментами, відшкодування збитків , завданих внаслідок злочину , каліцтв або іншої шкоди здоров'ю , а також у зв'язку з втратою годувальника . У другу чергу: за рішеннями суду , пов'язаних із трудовими , пенсійними та соціальними правопорушеннями . У третю - за іншими рішеннями суду .

За її словами , закон передбачає , що розмір державних асигнувань на погашення заборгованості визначається державним бюджетом .

У свою, чергу представники фракцій «Свобода» і «Батьківщина» заявили, що не будуть підтримувати цей законопроект, поки в ньому присутня норма , згідно з якою Кабінет Міністрів нараховує виплати , виходячи із наявності коштів у держбюджеті .

Після цього глава парламенту запропонував депутатам відкласти розгляд законопроекту до 12:30, попередньо обговоривши це питання у нього в кабінеті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

192