Шевченківський райсуд Києва обрав водієві маршрутки, з вини якого сталася ДТП з двома загиблими, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Про це ForUm'у повідомили у прес-службі прокуратури Київської області.

За даними відомства , між селами Королівка і Забуяння Макарівського району водій маршрутного таксі виїхав на зустрічну смугу руху , зіткнувся з мотоциклом , що рухався в зустрічному напрямку. Після зіткнення автобус з'їхав у кювет, де перекинувся.

Внаслідок ДТП мотоцикліст та пасажир маршрутки від отриманих тілесних ушкоджень померли на місці події , ще 7 пасажирів отримали різної тяжкості тілесні ушкодження.

Встановлено , що водій маршрутки протягом місяця вже потрапляв у поле зору Державтоінспекції за порушення правил безпеки дорожнього руху , у зв'язку з чим відносно нього 1 серпня був складений адмінпротокол за ст.124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху , що спричинило пошкодження транспортних засобів , вантажу , автомобільних доріг , вулиць , залізничних переїздів , дорожніх споруд чи іншого майна).

Водієві повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину , передбаченого ч.3 ст.286 КК України , тобто у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом , що спричинило загибель кількох осіб.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

198