Президент США Барак Обама і глава шведського уряду Фредрік Райнфельдт висловили підтримку ініціативі «Східне партнерство».

Про це серед іншого йдеться у спільній заяві президента США і прем'єр-міністра Швеції Фредріка Райнфельдта, текст якої в середу поширив Білий дім.

«Ми підкреслюємо нашу підтримку «Східного партнерства» ЄС як засобу для сприяння вирішенню економічних проблем у регіоні, просування інтеграції в ЄС східноєвропейських країн-партнерів , а також розвитку демократії , поваги до прав людини і верховенства закону», - наголошується у документі, повідомляє «Укрінформ».

У заяві також підкреслюється , що перший в історії візит американського президента до Швеції у рамках двосторонніх відносин свідчить про важливість не тільки американсько-шведських відносин , а й глобально значущих зв'язків між США і Європою.

Нагадаємо , саміт «Східного партнерства» відбудеться 28-29 листопада цього року у Вільнюсі. На цьому саміті Україна і Євросоюз можуть підписати Угоду про асоціацію за умови виконання офіційним Києвом трьох умов: реформування виборчого законодавства, розв’язання проблеми вибіркового правосуддя і продовження реформ у рамках виконання Порядку денного асоціації .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

177