Передбачувана хіматака неподалік від Дамаска переорієнтувала увагу на розробку Сирією біологічної зброї і викликала стурбованість з приводу того, що уряд країни може активізувати зусилля з її виробництва, пише Washington Post.

Видання зазначає, що сирійська програма біологічної зброї , яка , як вважають американські чиновники , швидше за все , має у своєму розпорядженні ключові інгредієнти для зброї , в тому числі колекцію смертоносних бактерій і вірусів , а також сучасне обладнання, необхідне для перетворення їх на смертельні порошки та аерозолі .

Кращі співробітники розвідки у двох країнах Близького Сходу зазначають , що вони вивчили потенціал використання біологічної зброї Сирією. Біологічна зброя може дати режиму Асада можливість помститися, оскільки вона може легко поширюватися і не вказувати явно про своє походження, повідомили чиновники.

« Ми стурбовані використанням зарину , але Сирія також має біологічну зброю , а у порівнянні з нею зарин нічого не означає» , - сказав близькосхідний чиновник , який, як і деякі інші опитані, погодився обговорити доповідь розвідки за умови , що його ім'я і національність не будуть оприлюднені . «Ми знаємо це , і інші країни регіону це знають, як і американці», - зазначив він.

У свою чергу американські чиновники визнають можливість наявності прихованої біологічної зброї , але їхні думки про те , чи здатна Сирія на таку атаку, розділяються.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203