Верховна Рада прийняла у другому читанні та у цілому урядовий проект закону №1131 «Про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України щодо порядку та умов відбування покарання». Про це передає кореспондент ForUm'у.

«За» проголосувало 379 нардепів. Зокрема, фракція Партії регіонів віддала 187 голосів , «Батьківщина» - 73 , УДАР - 32 , «Свобода» - 34 , КПУ - 29 , позафракційні - 24.

Серед іншого, депутати дозволили засудженим мати при собі мобільні телефони та аксесуари до них.

Також парламент дозволив телефонні розмови засудженим , які перебувають у дисциплінарних ізоляторах , карцерах або переведеним у приміщення камерного типу з виховними цілями, а також у разі виникнення виняткових особистих обставин, зокрема, у разі смерті або тяжкої хвороби близького родича засудженого, стихійного лиха, що спричинило значну матеріальну шкоду засудженому або його сім'ї.

Крім того, законом передбачається можливість переведення засуджених до довічного позбавлення волі, які відбули 20 років покарання у приміщеннях камерного типу, у звичайні житлові приміщення колоній максимального рівня безпеки та утримання їх серед інших засуджених.

Законом врегульовується порядок надання засудженим до обмеження волі тривалих побачень, зокрема, надається їм право на позачергове тривале побачення для реєстрації шлюбу.

Законопроект входить до списку євроінтеграційних законів і був внесений до парламенту Кабінетом міністрів. За основу його прийняли 16 травня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

473