Державна пенітенціарна служба констатує , що інформація прокуратури Одеської області про тортури і побиття ув'язнених у Ширяївському виправному центрі фактичного підтвердження не знайшла.

Як повідомляє прес-служба відомства , для перевірки зазначеної інформації , яка була оприлюднена ще навесні поточного року , керівництвом відомства було організовано перевірку установи з різних напрямків діяльності працівниками апарату ДПтСУ.

«Після безпосереднього виїзду до установи працівники апарату ДПтС України констатували , що зазначена інформація фактичного підтвердження не знайшла. Зокрема , факти побиття засуджених начальником установи ні при особистому огляді засуджених , ні при вивченні документів медчастини підтвердження не знайшли», - йдеться в заяві.

Крім цього , документально утримання осіб у штрафному приміщенні з температурою +10 градусів за Цельсієм ( що значно нижче нормативно належної +18 градусів) також не зафіксовано.

У той же час , відзначили у відомстві , під час перевірки виявлено низку суттєвих недоліків у різних напрямах діяльності установи .

Так , були зафіксовані порушення вимог нормативної бази з організації нагляду за засудженими на контрагентських об'єктах. Крім цього , виявлено певні фінансові порушення.

Також працівники апарату ДПтСУ знайшли порушення в роботі банно-прального комплексу , котельні та магазину для засуджених на території виправцентру.

При інспектуванні установи був зафіксована низка недоліків в організації соціально-виховної та психологічної роботи із засудженими.

Нагадаємо , прокуратура Одеської області почала три кримінальні провадження щодо посадових осіб Ширяївського виправного центру за перевищення службових повноважень і тортури.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197