Зараз як ніколи важлива популяризація туризму, вважає голова Всеукраїнської асоціації туроператорів Ігор Голубаха.

«Прийняття Концепції розвитку туризму і курортів до 2022 року , особисто для мене , говорить про те , що уряд почав сприймати туризм як бюджетонаповнюючу галузь. Важливо , щоб вона не мала декларативного характеру, а була підкріплена конкретними цифрами , які знайшли своє застосування», - сказав він.

Подібний підхід , на думку Голубахи , дозволить згодом запитати її ініціаторів за реалізацію обіцяного.

« У той же час вже непогано , що на такому високому рівні обговорюють перспективи туризму на тривалий період» , - зазначив він. Популяризація туризму , на думку експерта , у світлі світового інтересу до України зараз , як ніколи , актуальна.

«Не дарма ми сьогодні спостерігаємо зростання позицій України та її міст у світових туристичних рейтингах. Не в останню чергу це сталося через ломку стереотипів після ЄВРО-2012. Нас чекали побачити дикунами, а побачили гостинними і відкритими. Цим потрібно скористатися», - переконаний експерт.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України затвердив Концепцію Державної цільової програми розвитку туризму і курортів на період до 2022 року.

Згідно з розпорядженням уряду №638- р від 1 серпня 2013 року, Міністерство інфраструктури разом з іншими заінтересованими центральними та місцевими органами виконавчої влади повинні розробити і подати в Кабмін до 1 грудня 2013 року проект цієї програми.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

163