Уряд до 15 жовтня планує забезпечити практичну реалізацію норм Закону України «Про утилізацію транспортних засобів».

Як повідомляє Інформаційно-аналітичний бюлетень КМУ , сьогодні на своєму засіданні Кабмін затвердив План організації підготовки проектів нормативних актів , необхідних для забезпечення реалізації цього закону.

«Зокрема , до 15 жовтня Мінприроди разом з іншими центральними органами виконавчої влади повинні підготувати проект нормативного акту , яким буде визначено порядок компенсації за рахунок коштів екологічного податку витрат пунктів прийому транспортних засобів на утилізацію» , - сказано в повідомленні.

Також Кабмін до 15 жовтня має забезпечити прийняття нормативно-правових актів , передбачених законом.

Нагадаємо , в Україні з 1 вересня набув чинності закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів».

Документ торкнеться всіх сегментів автомобільного ринку , всіх брендів, всіх моделей. Суми утилізаційного податку складуть : для нових легкових автомобілів (залежно від об'єму двигуна ) - від 4 730 до 30 250 грн ; для нових комерційних , вантажних автомобілів і автобусів (залежно від повної маси ) - від 8 800 грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

746