Кабінет Міністрів затвердив проект розпорядження «Про затвердження плану заходів щодо реалізації Національної стратегії розвитку освіти в Україні на період до 2021 року». Про це повідомляє Інформаційно-аналітичний бюлетень КМУ.

Зокрема , Міністерству освіти і науки України доручено розробити та подати на розгляд низку законопроектів у сфері освіти , забезпечити виконання навчальних програм середніх шкіл , затвердити Концепцію профільного навчання у старшій школі.

«Розробка даної Стратегії була зумовлена ​​ необхідністю кардинальних змін , спрямованих на підвищення якості та конкурентоспроможності українських випускників у нових економічних і соціокультурних умовах , прискорення інтеграції України у міжнародний простір» , - йдеться у повідомленні.

Урядові експерти зазначили , що як орієнтири для українського середньої та вищої освіти розглянуті кращі приклади реформування в ЄС , які планується адаптувати для України . «Наприклад , в німецькій системі освіти існує традиційний поділ на початковий , середній і вищий освітні щаблі. Шкільний рівень є загальним і безкоштовним , незважаючи на це, крім державних освітніх установ , в країні діє велика кількість приватних шкіл та університетів», - підкреслили в Кабміні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

484