Освіта є тією рушійною силою , яка дозволить молоді реалізувати свій творчий потенціал , втілити в життя свої прогресивні ідеї , поставити Україну на шлях інноваційного розвитку. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час виступу на Всеукраїнському форумі молоді , який проходить у Києві в рамках Всеукраїнського фестивалю молоді.

«Вже з університетської лави у молоді повинна бути можливість реалізувати свої знання , свій талант , свої творчі задуми. Таку можливість ми можемо надати у рамках більш тісної співпраці між університетами та діловими колами», - цитує слова Президента прес-служба Глави держави .

На його переконання , в Україні недостатньо використовується потенціал бізнес-інкубаторів та технопарків при вузах. Особливо це стосується технічного та IT-профілю , зазначив Президент.

Він додав , що також необхідний і більш сильний розвиток університетів як наукових центрів , щоб студенти могли під керівництвом викладачів брати участь у наукових дослідженнях , здійснювати власні наукові розробки.

Президент також вважає за необхідне проведення детальної інвентаризації системи державного замовлення . «Українська вища освіта за інерцією продовжує готувати велику кількість випускників гуманітарного напряму, в той час як на ринку праці спостерігається дефіцит фахівців інженерно-технічних спеціальностей і сфери високих технологій» , - підкреслив Глава держави.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

417