На території колишньої артилерійської бази біля села Новобогданівка Запорізької області здійснений останній підрив вибухонебезпечних предметів, виявлених у ході робіт з її розмінування .

Як повідомляє Управління преси та інформації Міністерства оборони України , за шість місяців робіт військовослужбовці зведеного загону розмінування провели зачистку адміністративної та технічної території загальною площею 233 гектара. Всього виявлено та знищено понад 95 тисяч вибухонебезпечних предметів.


 
За словами командира зведеного загону підполковника Івана Тищенка, глибинне розмінування території колишніх артилерійських складів біля Новобогданівки завершене, в даний час на об'єкті працюють групи контролю , які здійснюють перевірку проведення розмінування на глибині до шести метрів.

До даних робіт залучалося більше 200 військовослужбовців і 24 одиниці військової техніки Збройних сил України .

Заступник голови Запорізької ОДА Віктор Ємельяненко заявив , що необхідно розробити технічну документацію з уточненням площі земельної ділянки та внести відповідні зміни до земельного кадастру .

«Тільки після цього ми можемо почати процес передачі військового містечка №6 у комунальну власність обласної ради» , - сказав він.

Як повідомляв ForUm, раніше роботи з очищення від вибухонебезпечних предметів території 275 артилерійської бази ракет і боєприпасів Міністерства оборони України біля села Новобогданівка планувалося завершити до кінця 2013 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

268