Марганецький міський суд засудив місцевого приватного підприємця - власника автобуса «Еталон» , внаслідок зіткнення якого з потягом на залізничному переїзді Марганець - Нікополь загинули 45 пасажирів і ще вісім постраждали , до п'яти років позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

Також власник позбавлений права займатися діяльністю, пов'язаною з перевезенням пасажирів автомобільним транспортом строком на два роки.

Як зазначає прокуратура , власник автобуса засуджений за ч.2 ст.271 КК України (порушення вимог законодавства про охорону праці , що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки).

Судом встановлено , що він допустив до управління належного йому транспортного засобу водія, не оформивши з ним трудові відносини , без відповідного навчання , стажування та інструктажу .

Крім цього , підсудний не врахував того , що водій раніше був позбавлений прав керувати всіма видами транспортних засобів строком на один рік , а також те , що медичний огляд він проходив ще в 2004 році.

Державне обвинувачення вважає вирок суду занадто м'яким і оскаржить його в апеляційному порядку.

Нагадаємо , 12 жовтня 2010 року на залізничному переїзді Марганець - Нікополь водій рейсового автобуса «Еталон» , проігнорувавши заборонні сигнали автоматичної переїзної світлової та звукової сигналізації і сигнали електровоза , виїхав на залізничний переїзд. Внаслідок зіткнення зазначених транспортних засобів загинули 45 людей , серед яких і водій автобуса , ще вісім постраждали.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

524