Голова Меджлісу кримськотатарського народу , народний депутат Мустафа Джемільов визнав , що кримські татари воюють в Сирії на боці опозиції.

«Я знаю один випадок про те , що загинув кримський татарин . Але він прихильник організації «Хізб-ут-Тахрір». Меджліс не підтримує виїзд наших співвітчизників на цю війну , тому що ми вважаємо , що це не наша війна» , - заявив він , коментуючи заяву посла Сирії в Україні про те , що на боці опозиції воюють українські громадяни , зокрема кримські татари.

« Взагалі , серед прихильників «Хізб-ут-Тахрір» ведеться активна агітаційна робота , що треба там (у Сирії. - Ред.) допомагати братам . Меджліс не підтримує таку позицію , бо не зрозуміло , хто там на тому боці ( в опозиції. - Ред.) . Башара Ассада ми знаємо , що лайно. А там ( в опозиції. - Ред.) , на мою думку, не краще» , - зазначив Джемілєв.

Також він підкреслив , що не можна говорити про якесь масове представництво українських татар на боці сирійської опозиції , повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Це не так. Такого немає . Це одиниці , які поїхали туди за власним бажанням» , - сказав Джемілєв.

Також він зазначив , що ті , хто поїхав до Сирії , є прихильниками нетрадиційної для кримських татар течії в ісламі .

«Ми , навпаки , що не варто їхати ( до Сирії. - Ред.) , тому що , по-перше , це порушення закону , а по-друге , незрозуміло , що за сили там представлені», - сказав Джемілєв.

Нагадаємо , Надзвичайний і Повноважний Посол Сирійської Арабської Республіки в Україні Мохамед Саїд Акіль завив , що серед терористів , які воюють в Сирії за повстанців , є українці .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

250